Η Universal Life παρέμεινε δυνατή το 2013, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες

44η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Universal Life

 

 Η Universal Life παρέμεινε δυνατή το 2013, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014, η 44η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Universal Life στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λευκωσία.

 Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, Δρ. Φώτος Ια. Φωτιάδης, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα μας κατά το προηγούμενο έτος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών στην οικονομία με έμφαση στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

 Ο Δρ. Φωτιάδης επεσήμανε ότι παρά την πρωτοφανή κρίση που βιώνει ο τόπος η οποία αναπόφευκτα επηρέασε αρνητικά και τις δραστηριότητες της Εταιρείας, η Universal Life, μέσα από τη διαχρονική της πορεία, απέδειξε ότι είναι ένας δυναμικός και προοδευτικός οργανισμός με ήθος και όραμα.

Παράλληλα, ο Δρ. Φωτιάδης τόνισε ότι στόχος της Εταιρείας είναι η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία και η πειθαρχημένη και επιλεκτική ανάπτυξη των υφιστάμενων και νέων εργασιών.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας κατά το υπό εξέταση έτος, ο Δρ. Φωτιάδης ανέφερε ότι η Universal Life κατέγραψε συνολικά κέρδη ύψους €0,7 εκ., ενώ τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας διαμορφώθηκαν στο τέλος του 2013 στα €27,7 εκ.

Τα συνολικά ασφάλιστρα της Εταιρείας ανήλθαν το 2013 σε €75,8 εκατομμύρια εκ των οποίων τα €45,4 εκ. αφορούσαν τον κλάδο Ζωής και τα €30,4 εκ. τον κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας, με τη Universal Life να διατηρεί σταθερά την πρωτοπορία στον κλάδο αυτό με μερίδιο αγοράς πέραν του 30%.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το διοικητικό συμβούλιο, τη διεύθυνση, το προσωπικό και ασφαλιστικό δυναμικό της Universal Life, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς όλους τους πελάτες της Εταιρείας για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους.

 

1η Ιουλίου 2014